Hvorfor skal en ha halogenlampor?

Folk er så vant til å ”alltid gjøre som vi alltid har gjort.”Man liker ikke å bryte gamle vaner og mange argumenter er: ”Hvorfor endre et konsept som fungerer?” Jeg vil gjerne forklare litt om dette i dag når jeg skal til å blogge om fordelene med å velge halogenlampor.

Du er snillere mot miljøet
Til å begynne med så inneholder halogenlampor ikke noe kvikksølv. De kan derfor være et godt alternativ hvis du ikke, for eksempel for helse- eller miljømessige grunner, liker å bruke CFLs.
Kvikksølv er et metallisk element og en sterk gift, og derfor er den farlig for mennesker, dyr og miljø. Dette kan noen ganger føre til skader på sentralnervesystemet og i nyrene. Å melde seg ut av kvikksølv i våre produkter er en av de beste ting en kan gjøre, og EU har inntil de siste årene innført spesifikk lovgivning for å fjerne de farlige pærer fra markedet.

Du sparer penger på langsiktig bærekraft
Et annet viktig argument når man snakker om halogenlamper er de økonomiske fordelerne. En halogenlampe holder 2-4 ganger lenger enn glødepærer, og de gir også en bedre og vakrere lys.
Når dere leter etter halogenlamper bruker jeg rekommander å gjøre det på nettet, hvor det vanligvis er billigere enn i butikkene. Jeg pleier å kjøpe mine halogenlamporwww.chillo.no fordi lysene er designet for å være stilig også. Jeg tror det er Markslöjd Sweden som produserer de lamper som Chilli selger. Hvis du kikker på bildet nedenfor vil dere se at lyset virkelig har en gjennomtenkt design, og det liker jeg. Lys og belysning i hjemmet er så utrolig viktig for den generelle følelsen og atmosfæren.

halogen lampa
Når du bestiller online så syns jeg du bør benytte anledningen til å kjøpe flere stykker fordi ofte er det en frakt kostnad. Hvis du kjøper på et par stykker lamper på en gang, i stedet for å kjøpe dem ”en etter en” så unnslipper mann med bare en frakt kostnad, og det sparer også miljøet. Smart, ikke sant?

Du kan gjøre en forferdelig mye med lysene hjemme. Våg å eksperimentere! Jeg brukker å være ute og sjekk på nettet for å få inspirasjon og se hva jeg kan gjøre med mine lys som jeg har hjemme. Mine egne prosjekter her i sommer er å skape en god belysning ute i hagen min. Har du noen gode tips om slike prosjekter? Bare send meg en mail!

Leave a Comment