Lag et ekstra rom i hagen

Det blir mer og mer populært å bruke vår fritid ute i hagen vår. Aller helst når vi har en så god somre som vi har hatt i år. Mens interesse for å dyrke hjemme er økende likevel som at drive drivhus, framelske egne poteter og lignende – som et naturlig steg i en søken etter et mer miljøvennlig verd. Vi gir deg veiviseren for å lage et ekstra rom i hagen, som du kan henge ut i – hele familien.

Bygg en plass for sosialt samvær
For å få tid sammen trenger ni et bra sted hvor alle får plass til å henge. Feilen som mange gjør med sine hager er at de sprer ut sine plasser altfor tynt, noe som gjør at du går glipp av sosial interaksjon. Med litt enkelt material og et par få verktøy, kan du raskt bygge opp en base av enten tre eller stein som vil bli en sentral plass i hagen.

Når du har en god plassering handler det om å designe et kjølig sted som du ønsker å henge på. Sørg for at du har hagegrupper og møbelgrupper som passer til din hage, og til størrelsen på familien din. Ute på www.chilli.no finner du gode priser på møbler til hagen din.

La vegetasjonen vokse rundt er
Hvis du fortsatt har ambisjoner om å plante og drive dine egne planter, så det kan være fint å gjøre dette i direkte tilknytning til det nye hagerommet. I tillegg til at det gir en koselig følelse å ha vegetasjonen så tett innpå, så det er ideelt å ha den ved siden av terrassen din mens du spiser middag der. Plant noen urter, tomater, agurker og lignende, slik at du bare kan plukke direkte fra planterne til maten din. Det er hva du kan kalle lokal produsert!

Noen tips på krydder som du kan odle opp i store potter rundt ditt nye rom, som ikke bare ser svært vakre ut, men også kan gi deg fordeler som at du kan spise det kommer nedenfor:

  • Basilikum
  • Sitronmelisse
  • Spinat
  • Timian
  • Mynte
  • Oregano

Våg å prøve ut ting og ikke vær redd hvis du mislykkes første gangen. Det tar tid og praksis for å lære seg å ta vare på en hage!

Leave a Comment