Tenk rett når du kjøper seng

Kjøpe senger kan for mange høres ut som en enkel ting. Men i dag har vi et stort marked med utallige mange muligheter, og det er lett å bli lurt hvis du ikke tenker en gang ekstra. Slike som kvalitet, pris, størrelse og kontrollerbarhet kan være avgjørende for sengens levetid. Vet du hva du bør se etter når du kjøper senger?
Begynn å bestem deg for materialer
Når det er på tide å kjøpe seng så trenger du å begynne å tenke på materialet. Det er mange forskjellige materialer i dag, og hver og en har sine fordeler og ulemper. Senger av tre har som regel et lengre liv, men kan trenge mer omsorg, og kan trolig ikke justeres i størrelse på samme måte som andre materialer. Så hvis det er en barneseng du leter etter kanskje stål og metall er en mer passende valg, der du vanligvis har muligheten til å øke lengden på sengen da barnet vokser.
Utseendet spiller åpenbart rolle
I tillegg til material er det viktig å finne en seng som du synes er pen, og som passer din personlige stil. Det finnes mange forskjellige utseender i dag, ta for eksempel Trademax som eksempel. Der kan du finne dusinvis av forskjellig utseende som er unike for sin stil. Personlig synes jeg kontinentalsenger er tidløs og elegant, men det viktigste er at du finner en stil som passer deg!
Hvilken størrelse bør det være?
Det finns ingen svar på hvilken størrelse du skal ha, da dette er noe du må bestemme selv. Noen foretrekker 180 cm brede senger å ha et stort behov for å være i stand til å bevege seg fritt om natten, gi plass til armer og ben og kanskje til og med kjæledyr. Andre føler seg bedre i 160 cm brede senger å ligge nær sin partner og klemmes om natten. Hvis du bor alene, kan du se etter 90 cm, 120 cm eller 140 cm. Det avhenger veldig mye på hva kroppsfasong du har, også.
Så for å summere det hele opp: Kontroller materialer, utseende og størrelse i første omgang og ta deg tid til å plukke ut en seng. Du vil tilbringe mange år i sengen, så det er viktig å få det riktig.

Leave a Comment