Val av seng til soverommet

Når du velger en seng for dit soverom er det mange ting du bør sjekke før du gjør kjøpet. En seng bør være i stand til å leve i minst 10 år, så det er viktig å få det riktig fra starten. Det finns perspektiv som høyde, hardhet, ramme, plassering, størrelse og farge. Her snakker jeg om disse perspektivene og gir deg noen anbefalinger som jeg håper vil være nyttig i jungelen av gode råd.

Hvilken type av madrass bør jeg velge?
Madrasser er utført i flere forskjellige materialer og er også laget av forskjellige typer av hardhet. Avhengig sengens fjærer vil du også utvikle ulike grad av fjæring i sengen. Det finnes gamle myter som sier at du bør ha hard madrass hvis du har problemer med ryggen, men det er ikke helt sant. Det avhenger også av hvilken posisjon du sove i, og hvilken kroppstype du har.

Men det viktigste er følelsen til slutt. Det skal føles bra.
Seng
Hva slags seng da?

  • Rammeseng
    En rammeseng er anbefalt for de som ønsker en relativt solid og stabil seng. En ramme seng kan stå rett på gulvet med opp til ca 25 høye sengeben, eller plasseres mer direkte i en sengeramme.
  • Kontinental
    En kontinentalseng er for de som ønsker å oppnå en følelse av å sove i en ekte hotellseng. Du føler deg virkelig ombäddad når du sover i en kontinental. Den kan også stå rett på gulvet med opp til ca 25 høye sengeben som rammesengen, men det går likvel at plassere den i en sengeramme.
  • Justerbar
    Hvis du av og til har problemer med ryggen så kan en justerbar seng lindre og avhjelpe problemer med såre rygger.

Det viktigste i valgkampen er at du er klar over de ulike typene, og at du derfor kan ta en avgjørelse på det grunnlaget. Vi anbefaler vanligvis at du sjekke senger fra Trademax.no. De har et godt utvalg av mange forskjellige typer og modeller.

Sørg for å finne en stil som passer deg, din livsstil, din innredning hjemme -og at den også er tidløs. Husk: Den vil vare i 10 år. Minst.

Leave a Comment